luni, 16 iulie 2007

Istoric

Totul a inceput in 1985 intr-un parc de langa Gara Brasov unde Vasile Soporan, fost jucator de rugby, a iesit cu fiul lui Catalin sa se joace cu mingea. Intamplator, in parc era si un grup de copii care jucau fotbal si vazand mingea ovala au fost captati de farmecul aparte pe care parea sa il inspire acest sport.

Pe parcursul unui an s-au strans tot mai multi copii, astfel formandu-se o echipa de cartier. Printre primii jucatori s-au numarat nume ca Vioreanu Mihai, Suciu Cristian, Nistor Marian baieti care in timp au ajuns la performante si realizari deosebite.
In 1986 s-a infiintat Ruby Club Brasov. Acesta insa nu avea inca o baza sportiva, antrenamentele desfasurandu-se pe un teren de fotbal prin amabilitatea Directorului General al Uzinei Tractorul Brasov.


Timp de 4 ani de la infiintare echipa participa in Campionatul Municipiului Bucuresti fiind nevoita sa se deplaseze in fiecare weekend la Bucuresti pentru a disputa meciurile. Ambitiile au fost mari iar dupa 4 ani s-a reusit castigarea Cupei Municipiului Bucuresti.
Acest titlu a oferit mult prilej de bucurie insa pe langa asta s-a castigat si dreptul de a participa in campionatul national.


Acest lucru a fost posibil si prin faptul ca in 1990 Rugby Club Brasov a intrat in posesia unui teren si a uneui baze sportive.
Lucrurile au inceut sa se contureze iar rezultatele bune care aveau sa urmeze prevesteau un viitor promitator primului club de rugby privat din romania. ”Rugby Club Brasov”.
Prima deplasare in strainatate a fost in 1990 la turneul de juniori de la Florenta - Italia, unde ca si singura echipa romaneasca participanta a reusit sa ajunga pana in finala, clasandu-se in cele din urma pe locul II din 12 echipe.


Au urmat apoi turneele mondiale de copii de la Dijon din 1992, 1996, 2000 si 2004. Cea mai buna performata s-a inregistrat chiar in primul an de participare, juniorii reusind o spectaculoasa clasare pe locul 4 din 42 de echipe.
In romania lucrurile mergeau si mai bine, anul 1991 aducand cel mai ravnit trofeu posibil : Cupa Camionatului National la Juniori II.


A urmat o alta generatie talentata care au reusit in 1996 castigarea locului 2 in campionatul national.
Foarte multi din jucatori au continuat acest sport cativa din ei ajungand sa joace la cluburi valoroase atat din tara cat si din strainatate.